Tűnjön el az életéből: minden a Facebook blokkjairól szól

Facebook fiók helyreállítása

A közösségi hálózatok rendkívül hatékony eszközzé váltak a világ minden tájáról érkező emberekkel való kommunikációhoz, ugyanakkor kétélű fegyverré váltak, amellyel olyan megjegyzéseket és véleményeket kaphatunk, amelyeket jobb lett volna, ha nem olvasunk. De ne aggódj, megvan a megoldás.

A blokkolás művészete

Facebook bejegyzések törlése

Képes lennél valakit kitörölni az életedből úgy, hogy soha többé ne kelljen látnod? A közösségi hálózatok többé-kevésbé ezt teszik lehetővé a blokkoló funkciók segítségével ; azonban ha a szélsőséges intézkedések nem tetszenek, és valami politikailag korrektebbet szeretnél, ami nem vonz túl sok figyelmet, akkor jó helyen jársz.

Hogyan lehet elrejteni a bejegyzéseket a Facebookon

Facebook-bejegyzés elrejtése

Az első dolog, amit tehet, hogy elrejt bizonyos személyeket vagy bejegyzéseket, hogy ne jelenjenek meg hírcsatornájában. A hírcsatorna az a főoldal, ahol a névjegyeitől és az Ön által követett oldalak összes bejegyzése megjelenik, így ha megakadályozza azok megjelenését, akkor nem fogja látni őket.

Fontos megjegyezni, hogy ez a művelet nem blokkol, így az adott személy vagy oldal továbbra is a szokásos módon láthatja a fotóit és bejegyzéseit. Egyszerűen kizárná, hogy a bejegyzéseik megjelenjenek minden alkalommal, amikor megnyitja a Facebookot. Unod már ezeket a sógor üzeneteket? Szeretnéd eltüntetni rivális csapatod azt a rajongóját, aki csak nevet a vereségeden? A némító gomb több problémát is elhárít.

A művelet végrehajtásához három lehetőség közül választhat: elrejthet egy adott bejegyzést, és elkerülheti a hasonló bejegyzéseket (a Facebook algoritmusa szerint), 30 napra letilthatja az adott fiók bejegyzéseinek megjelenítését , vagy véglegesen elnémíthatja az adott személyt vagy fiókot, így soha többé nem kapja meg a bejegyzéseit (de továbbra is ismerősei maradnak a Facebookon).

Az egyik lehetőség kiválasztásához kattintson a kiadvány jobb felső sarkában található ellipszisre, és válassza ki az adott pillanatban szükséges lehetőséget.

Hogyan tudok visszavonni egy blokkot?

Facebook blokkolás

Ha elrejtett egy kiadványt vagy névjegyet, bármikor visszavonhatja a változtatásokat, és újra megpróbálhatja. Ehhez a fő Facebook-oldalon, a jobb felső nyíl legördülő menüjében a hírek rovat beállításait kell elérnie.

Facebook blokkolás

Letilt valakit a Facebookon

Ha elfogyott a türelmed, és meg szeretnéd akadályozni, hogy valaki kapcsolatba lépjen veled, vagy bármilyen üzeneten keresztül tudomást szerezzen rólad, a legdrasztikusabb és leghatékonyabb megoldás az, ha blokkolod őket , így egyáltalán nem tudnak kapcsolatba lépni veled. Az előző lehetőségekhez hasonlóan a fiókbeállításaidhoz kell menned, majd az Adatvédelem részhez , és a Blokkolás részhez kell megadnod a blokkolni kívánt kapcsolat nevét.

újra találkozunk

Facebook bejegyzések törlése

Végül, ha békésen szeretnél véget vetni egy barátságnak, mindig választhatod a „ törlés” opciót . Ez a lehetőség semmilyen ponton nem értesíti a másik személyt, így diszkréten megteheted. Te leszel az, akit hibáztatnak, de legalább nem kínzod magad azzal, hogy a fényűző és boldog életüket látod tükröződni a bejegyzéseiben. Abbahagytad a barátságukat, de talán egy nap újra keresztezik egymást az útjaitok, talán egy egyszerű mémcímke révén.

 


Hozzáadás előnyben részesített forrásként a Google-ben