Még több privát chat a Facebookon titkos beszélgetésekkel

Ha valamit felróttak a közösségi oldalaknak, és főleg a Facebooknak, az az elmúlt években a felhasználói adatainak biztonsága. Az e szolgáltatások adatvédelmével kapcsolatos folyamatos hibák miatt az itt található fiókok bizonyos aspektusai kiszűrésre kerültek, és a legmagasabb ajánlatot tevő számára elérhetővé váltak. Bár mi magunk keveset tehetünk, vannak olyan funkciók, amelyeket a Facebook beépít szolgáltatásainkba azok számára, akik aggódnak a magánéletünk miatt.

Hogyan működik a titkos beszélgetés a Facebookon?

Ma egy ilyen funkcióról szeretnénk beszélni. Pontosabban egy olyan funkcióról, amely egy újabb védelmi réteget ad az üzeneteidhez, ezért mindent elmagyarázunk, amit tudnod kell a titkos beszélgetések használatáról a Facebookon . És nem, ne érts félre…

Ez lehet az első kérdés, ami eszünkbe jut, amikor a „titkos beszélgetések ” nevet olvassuk . A technikai magyarázat az, hogy az ilyen típusú csevegések végponttól végpontig terjedő titkosítást használnak kiváló biztonsági rendszerként. De mit is jelent ez? Ez egy olyan módszer, amely fokozza a te és a beszélgetőpartnered adatainak védelmét, biztosítva, hogy csak te és ő láthassák a váltott üzeneteket. Más szóval, ez a csevegés teljesen védve lesz a Facebooktól vagy bármely más felhasználótól, aki esetleg tudni szeretné, miről beszélsz.

Az első dolog, a végpontok közötti titkosítás

A végpontok közötti titkosítás egy olyan szolgáltatás, amellyel gyakran büszkélkednek az összes internetes szolgáltatás, amelyek meg akarják mutatni nekünk, hogy biztonságos rendszerük van. Nem sokkal ezelőttig sok üzenetküldő alkalmazás egyszerű szövegként küldött üzeneteket a feladótól a címzetthez. Ez azt jelenti, hogy az üzenet elolvasható, miközben a hálózaton keresztül halad. Bárki, akinek van számítógépe lehallgató szoftverrel ugyanazon a hálózaton, mint Ön – például kávézóban, szállodában vagy egyetemen –, mindkét beszélgetőpartner kommunikációját elolvashatja. Ugyanígy a kommunikációban közvetítőként eljáró szerver nem tudja garantálni, hogy ezeket az információkat nem minősítik harmadik félnek történő értékesítés céljából.

Kerülje el az adatvédelmi problémákat.

 

Ezt a problémát a titkosítás oldja meg. Lényegében az üzeneteket egy megosztott kulccsal kódolja, amelyet csak a küldő és a címzett ismer. Az üzenet elküldése előtt a teljes szöveg titkosítva van. Amikor az üzenet eléri a címzettet, a telefonja vagy eszköze ismeri a privát kulcsot, így lekérheti az eredeti információt. Hasonlattal élve, ez olyan, mintha az iskolában kódnevekkel adnánk át jegyzeteket arra az esetre, ha a tanár elfogná és felolvasná azokat.

Most már bárki, aki ránéz a hálózatra, teljesen olvashatatlan betű- és számkészletet fog látni. A Facebook szerverei sem tudják majd, hogy mit kommunikálunk, így garantálva a magánéletünket. Így működik a végpontok közötti titkosítás.

Titkos beszélgetések, még egy lépés a titkosításig

Nem számít, mennyire titkosítasz egy beszélgetést, az teljesen feloldódik, ha valakinek sikerül kézbe venni a mobiltelefonodat vagy bejelentkezni a Facebook-fiókodba. Ugyanezen okból a titkos beszélgetések további biztonsági lépést adnak beszélgetéseihez. Míg a végpontok közötti titkosítás megvéd minket a hackerektől – és a Facebook hirdetőitől –, a titkos beszélgetések megvédenek minket másoktól, akik elolvashatnák személyes adatainkat, ha hozzáférnének fiókjainkhoz vagy eszközeinkhez. Ehhez a Messenger egy beszélgetési időzítőt szerel fel, amely egy bizonyos időpontban törli mindkét beszélgetőpartner üzeneteit.

A Facebook titkos beszélgetéseinek egy másik kulcsfontosságú aspektusa, hogy hol használhatod őket . Ez a szolgáltatás csak a Facebook Messenger használatával érhető el, és nem minden eszközön. Bár eredetileg a webes verzión volt elérhető, jelenleg csak az okostelefonodon lévő Messenger alkalmazásban használhatod a titkos beszélgetéseket .

A közösségi hálózaton folytatott titkos beszélgetések további előnye, hogy ütemezhetjük az üzenetek automatikus törlését . Ha a teljes körű titkosítás ellenére sem vagyunk teljesen elégedettek az adatvédelemmel, hozzáadhatunk egy újabb réteget azzal, hogy beütemezzük az üzenetek automatikus törlését egy általunk beállított idő elteltével.

Hogyan lehet aktiválni a titkos beszélgetéseket a Facebookon?

Most, hogy teljes mértékben megértette a funkció által kínált összes adatvédelmi előnyt, elmagyarázzuk, hogyan aktiválhatja mobiltelefonján . Egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket:

  • Nyissa meg a app a Facebook Messenger alkalmazásban az okostelefonon.
  • Kattintson a felső ikonra, mintha új beszélgetést kezdene.
  • A névjegyek listáján belül a jobb felső sarokban megjelenik az úgynevezett opció "titok". Nyomd meg.
  • Most ugyanabban a névjegylistában vagy, de ezúttal a kezdődő csevegés titkos beszélgetés lesz. Keresse meg a kívánt névjegyet, és kezdjen vele csevegést a szokásos módon.

Ha odafigyelsz, maga a felület is jelzi, hogy ez egy titkos beszélgetés végpontok közötti titkosítással. Most már normálisan cseveghetsz az adott személlyel, a funkció által nyújtott fokozott biztonsággal. Ezen a biztonságosabb felületen belül természetesen megtalálod a szokásos csevegésekben megtalálható összes funkciót, például:

  • Fényképek és videók küldése.
  • Hangjegyzetek küldése.
  • Használja a "tetszik" gyors választ.
  • Használjon hangulatjeleket, matricákat és avatarokat.

És a legjobb az egészben, ahogy korábban említettük, az üzenetidőzítőt szöveggel és ezen elemek bármelyikével is használhatod , hogy azok egy bizonyos idő elteltével automatikusan törlődjenek. Ehhez egyszerűen:

  • Az új üzenet írásához szükséges sáv mellett megjelenik egy kis stopper ikon. nyomd meg.
  • Ez aktivál egy menüt, amelyben beállíthatjuk azt az időpontot, amikor szeretnénk, hogy ez az üzenet aktív legyen számunkra és beszélgetőpartnerünk számára is. Állítsa be a kívánt időzítőt, és kattintson a gombra "Időzítő beállítása".

Most írjon egy üzenetet a szokásos módon, és küldje el. Ezt követően magában az előzményekben megjelenik egy visszaszámlálás, amely megmutatja az üzenet végleges törléséig hátralévő időt. Így biztos lehet benne, hogy nyoma sincs annak, amit senkinek mondtunk, legalább egyszer az általunk alapértelmezés szerint konfigurált időtartam letelte után. Nyugodtabb?

Honnan lehet tudni, hogy meghívtak-e egy titkos csevegésre

Eddig elmagyaráztuk, hogyan érheted el, aktiválhatod és használhatod ezt a funkciót, de hogyan állapíthatod meg, hogy hozzáadtak-e egy ilyen csevegéshez, és benne vagy-e? Nos, az első jel magában a Messenger értesítésben lesz, amikor az ikonján keresztül figyelmeztet. A buborék, amit látsz, nem egy szokásos piros lesz, hanem fekete, ami szinte biztosan figyelmeztet, hogy valami szokatlannal van dolgod.

Ha úgy döntesz, hogy abban a pillanatban megnyitod az alkalmazást, egy titkos beszélgetésben találod magad , mivel a felület stílusa teljesen eltér a többi aktív csevegésedtől. Azt is láthatod, hogy a képernyő csak fekete-fehér. Innentől kezdve szabadon gépelhetsz, bármit mondhatsz, de ne feledd, hogy először be kell állítanod egy időzítőt (néhány másodperc vagy egy perc), amely után minden, amit küldesz, látható lesz. Amint ez az időkorlát lejár, minden automatikusan törlődik.


Hozzáadás előnyben részesített forrásként a Google-ben